Gurmánske túžby splní už po tretí krát Von Roll Culinary Week
Termín:26. 1. 2016
Popis:Tatry mountain resorts, a.s.

Tam, kde vzniká vietor a prelína sa exotická chuť
japonského minimalizmu s luxusnou západnou kuchyňou, tam... vysoko v horách na
zasneženom Chopku... Tam, kde sa už po tretí raz stretávajú priaznivci
gastronomických zážitkov, aby si na netradičnom mieste vychutnali melódiu
mimoriadnych chutí v špičkovom prevedení tých najlepších kuchárskych dirigentov.
Festival zážitkových večerov Von Roll Culinary Week prináša na hory 28. - 30.
januára opäť zaujímavé spojenie - mnohokrát oceňovanú fusion style kuchyňu Fou Zoo a
srdečnú atmosféru originálnej a la carte Von Roll Restaurant na svahu Luková.


von-roll-culinarz-week-iii.jpg


Milovníci výnimočného jedla budú na Chopku hľadať v prenesenom zmysle slova miesto, kde vzniká vietor. Magickým večerom ich prevedie šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Fou Zoo Michal Konrád so svojím tímom, ktorí na kulinárskom evente vo výške 1 670 m n.m. predstavia časť zo svojho najnovšieho menu. Chuťové poháriky hostí vyvezie večer nad oblaky nielen zasnežený ratrak, ale najmä 5 chodové špeciálne menu. Ochutnávať sa bude z Hamachi, Lososového tataráku, Moderného nigiri, Hovädzieho filetu a Dračieho vajca. Srdce ázijského vetra prichádza už o niekoľko dní na hory a garantuje skvelý kulinársky zážitok. "Práve pre zaujímavú myšlienku v netradičnom spojení ázijského vetra a tatranských hôr si hostia užijú zaujímavý večer v reštaurácii Von Roll priamo na lyžiarskom svahu. Cesta do nej vedie jedine špeciálne upraveným ratrakom. Veríme, že práve atmosféra autentického vysokohorského miesta, akým je Von Roll Restaurant v nadmorskej výške 1 670 m n.m., je tým zlatým klincom pre nadšencov kulinárskych pôžitkov, milovníkov hôr a zimnej dovolenky v Jasnej," komentoval podujatie Lukáš Egreši, F&B manažér pre Nízke Tatry.


O tom, či vedia ľudia oceniť fine dinig ako taký hovorí šéfkuchár Michal Konrád takto: "V severských krajinách, Japonsku alebo v USA sa nachádza mnoho oceňovaných reštaurácií a ľudia sú zvyknutí stravovať sa na úrovni. Na Slovenku je to komplikovanejšie, pretože ľudia nie sú zvyknutí stravovať sa v reštauráciách a ak, tak sa riadia heslom - čím viac na tanieri, tým lepšie. Musím však povedať, že za posledné roky sa to zlepšuje, vznikajú mnohé kvalitné reštaurácie a medzi ľuďmi sa nájdu scestovaní hostia, ktorí vyhľadávajú sofistikovanú chuť. Naši hostia sú rôzni. Prichádzajú k nám známe osobnosti alebo ľudia, ktorí majú peniaze a chcú si vychutnať dobré jedlo v príjemnom prostredí. Alebo nás navštevujú gurmáni, ktorí prichádzajú ochutnať novinky v menu, a vedia oceniť koncept "fusion" reštaurácie, náš kreatívny tím a rafinované chute. Pritom vedia, že dostanú prvotriednu kvalitu a čerstvosť, za ktorú sú ochotní zaplatiť".


von-roll-restaurant.jpg


Luxusná Von Roll Restaurant v lyžiarskom stredisku Jasná je okrem skvelej kuchyne zárukou neopakovateľnej atmosféry horského múzea. Skúsení čašníci obsluhujú výlučne v rukavičkách a punc kvality ocenili aj medzi gurmánskymi oskarmi. Na Gurman Award 2015 získala Von Roll Restaurant ocenenie ako Najlepšia nová reštaurácia. Reštaurácia sa pýši dvoma slovenskými rekordmi a zlatom za najlepšiu horskú reštauráciu v hodnotení kvality lyžiarskych stredísk Internationaler skiareatest 2013/14. Bližšie k Von Roll Culinary Week TU<http://www.jasna.sk/zazitky/eventy/culinary-week/>.
Prosím čakajte