Ako jedli, spali a oslavovali českí hokejoví reprezentanti na MS v ľadovom hokeji
Termín:8. 6. 2015
Popis:Selský Dvůr vás očakáva s hokejovým menu a Jágrovou izbou

Aj vy sa môžete cítiť ako člen českého národného hokejového tímu na nedávno
skončených Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Aspoň čo sa stravy týka.
Postará sa o to spoločnosť SIVEK HOTELS, ktorá bola oficiálnym
organizátorom ubytovania na Majstrovstvách sveta IIHF v ľadovom hokeji
2015. V pražskom Hostivaři v štvorhviezdičkovom hoteli Selský Dvůr, kde
boli ubytovaní českí hokejisti, na vás čaká hokejový jedálniček. Ako hlavný
chod v obednom menu, si môžete dať Rib eye steak s bylinkovým maslom,
filírovaným pečeným zemiakom so slaninou, teľacie glazé (za 12,59 Eur),
alebo grilovaného nórskeho lososa, pyré z mladého hrášku, opečené fazuľky s
cesnakom (9,34 Eur). Ako predjedlo môžete ochutnať domáce tortellini plnené
listovým špenátom, s krémovou omáčkou z kozieho syra (4,34 Eur). Selský
Dvůr tak chce svojim zákazníkom vynahradiť obdobie, kedy bol uzavretý a
zároveň im umožniť rovnaké kulinárske zážitky ako mali hokejisti.

selskydvur.jpg

Výkonný riaditeľ siete SIVEK HOTELS Viliam Sivek, jr. hovorí: ,,Aby sa
mohli hostia vcítiť do pocitov hokejistov, prichystali sme akciu s
vybranými pokrmami, ktoré pravidelne jedli v našom zariadení. Táto akcia sa
začala hneď po skončení majstrovstiev a bude trvať do konca júna 2015.
Záujemcovia môžu využiť okrem stravy aj ubytovanie na mieru, ktoré nájdu na
www.hotelselskydvur.cz. Najviac českým hokejistom chutilo samozrejme
hydinové farmárske mäso z Biofarmy Loužná a čerstvé ryby od spoločnosti
Fine Fish. Čo sa príloh týka, najpopulárnejšia bola ryža v rôznych
obmenách, cestoviny a zemiaky. Z dezertov boli veľmi obľúbené domáce buchty
na niekoľko spôsobov a dokonca Jarda Jágr oslovil našu cukrárku, že by si
ju rád vzal so sebou na Floridu, aby mu piekla.“



Pre najlepších českých hokejistov varil 27-ročný Patrik Bečvář, najlepší
kuchár roka 2013-14, a druhý na súťaži Najlepší mladý kuchár sveta (San
Pellegrino Young Chef 2015, varil napríklad aj pre Baracka Obamu a Georga
Busha). P. Bečvář k stravovaniu hokejistov dodáva: ,,Jedálniček bol veľmi
rozmanitý a pod prísnym dohľadom kondičného trénera. Pred začiatkom
majstrovstiev sme obdržali tabuľky s požadovanými kalorickými hodnotami,
ktoré sa museli dodržiavať. Najviac išla ryža, ktorú hokejisti konzumovali
na kilá. Následne išli na dračku domáce buchty z našej cukrárne. Hokejisti
si tiež pochvaľovali večerné grilovanie rýb v čase voľna, v našom kúzelnom
átriu s točiacim sa mlynským kolesom.“



Riaditeľ V. Sivek jr. ďalej poznamenáva: ,,Hokejisti boli, čo sa týka
alkoholu, veľmi disciplinovaní. Bol absolútny zákaz podávania tvrdého
alkoholu a Plzeňské pivo bolo servírované len k večeri. Nikto to ale
nepreháňal, bolo vždy maximálne jedno. To isté platilo pre dni voľna, kedy
si chlapci nedovolili dať viac ako jedno. Výnimku malo len vedenie tímu.“

Zároveň približuje záverečné chvíle: „Spolu s hokejistami aj personál
hotela dúfal, že dôjde, po dlhých 3 týždňoch v hoteli, na oslavy medaily.
To sa však nepodarilo, ale aj tak po zápase s Kanadou celý tím dorazil na
hotel, kde skandovalo v očakávaní cca 500 fanúšikov. Všetci vyliezli z
autobusu a išli sa ľuďom podpísať. Celý dav kričal "chlapci ďakujeme" a náš
personál bol vyrovnaný pred vchodom a tlieskal. Na chlapcoch bolo poznať
sklamanie, ale všetci ich podporovali, že to nevadí a že aj tak sme na nich
hrdí. Vyčarilo to pár úsmevov na tvári a o tom by šport mal byť. Je to ako
v práci, držať pri sebe v dobrom aj v zlom. Kapitán tímu pán Voráček osobne
prišiel všetkým podať ruku a poďakovať za skvelé služby. Chlapci sa
navečerali, podpísali pár dresov, odfotili sa s naším personálom a vyrazili
do centra Prahy k voľnej zábave. Na hotel sa vracali až v ranných hodinách,
kde potom dlho odpočívali.“



Hokejisti si počas pobytu veľmi pochvaľovali aj luxusné hotelové matrace s
najvyššou zdravotnou certifikáciou „medici classone“. Pri odpočinku na nich
dochádza k perfektnej regenerácii svalov a kĺbov a telo nemá potrebu sa
akokoľvek počas spánku pohnúť. Často sa tak stáva, že sa hosť prebudí v
rovnakej polohe, ako zaspal. ,,Hotelovú izba, kde spal Jaromír Jágr počas
svojho dvojtýždňového pobytu, už familiárne nazývame Jágrova izba.
Samozrejme, že takúto reklamu si nenecháme ujsť a dúfame, že každý hokejový
fanúšik ocení, ak bude môcť spať v rovnakej posteli, ako počas
majstrovstiev sveta hokejová legenda,“ uzatvára V. Sivek.



Spoločnosť SIVEK HOTELS k MSLH IIHF 2015 zaisťovala ubytovanie a
stravovanie všetkých hráčov, ich partneriek, rozhodcov, delegátov,
akreditovaných novinárov a organizovala kongres IIHF aj galavečeru v
Španielskej sále Pražského hradu. Pre väčšinu zahraničných návštevníkov
hotelová sieť sprostredkovala ubytovanie so vstupenkami, ktorých mala k
dispozícii cca 10 000. Okrem piatich vlastných pražských hotelov (Selský
Dvůr, Melantrich, Kampa, Harmony, Wiliam), ich rozmiestňovala aj v ďalších
65 zazmluvnených hoteloch v Prahe a Ostrave.



Viliam Sivek - SIVEK HOTELS je rodinná hotelová a gastronomická spoločnosť
s viac ako 26 ročnou tradíciou v obore cestovného ruchu a tímom
profesionálov, ktorých každodennou činnosťou je zabezpečiť vysoko kvalitné
služby svojim klientom a partnerom. V súčasnosti prevádzkuje na Slovensku
formou franchisingu hotel Prameň Dudince. SIVEK HOTELS vlastní aj
incomingovú cestovnú kanceláriu, ktorá ročne privezie viac ako 150 000
zahraničných klientov.



Viac informácií je na: www.sivekhotels.com/cz/hokejiste-v-hotelu

www.youtube.com/watch?v=7wnmkGq6CaE
Prosím čakajte