Na jedinečnom Von Roll Culinary week zamieša karty Vojto Artz
Termín:9. 2. 2015
Popis:Pôžitky tých najlahodnejších chutí sú predmetom druhého ročníka festivalu jedla v luxusnej a la carte reštaurácii na Chopku.

13. - 14. februára 2015 opäť poteší všetky náročné jazýčky Von Roll Culinary week, tentoraz pod taktovkou renomovaného šéfkuchára Vojta Artza. V nadmorskej výške 1670 m n.m. v štýlovej Von Roll Restaurant Luková je latka nastavená veľmi vysoko. Milovníci kvalitného jedla si prídu na svoje pri 8 chodovom menu, 10 rôznych chutiach, originálnej vinotéke, servise a obsluhe najvyššej úrovne. Známy šéfkuchár, ktorého dobré jedlo a varenie je životnou vášňou, sľubuje unikátny zážitok.


von-roll-culinary-week-tmr.jpg


Vyviezť svoje chuťové poháriky k oblakom netradične - nočným vývozom ratrakom, okúsiť čerstvosť a výnimočnosť starostlivo pripravovaných jedál, spoznať kulinársky ohňostroj najlepších chutí a netradičnú show v otvorenej kuchyni, si užijú všetci návštevníci Von Roll Culinary week. V najobľúbenejšej horskej reštaurácii medzi alpskými rezortmi Von Roll Restaurant Luková, ktorá získala zlato v hodnotení kvality lyžiarskych stredísk (Skiareatest) a zároveň je držiteľkou dvoch slovenských rekordov v sabráži, stavili tento rok na efekt a tradíciu. „Zamerali sme sa na čerstvosť, kvalitné suroviny, jednoduchosť chutí a zaujímavý servis. Von Roll Culinary week bude zahalený tajomstvom, chladom, padajúcou hmlou a ľadom, pretože to k Jasnej patrí. Spolu s mojim tímom pripravíme 8 chodov a 10 mimoriadnych gastronomických zážitkov. Teším sa, že sa opäť po rokoch vraciam na Liptov, do prostredia, ktoré dôverne poznám, kde som v minulosti pôsobil, spoznal príjemných ľudí a získal veľa priateľov. Na druhej strane je tento ´návrat strateného syna´ zvláštny a zaväzujúci. Hostia budú čakať, s čím opäť prídem,“ prezrádza Vojto Artz.

Bližšie informácie k Von Roll Culinary week TU, k eventu cez gopass TU a reštaurácii TU. Vyhliadková a la carte Von Roll Restaurant Luková s krbom, originálnym múzejným interiérom v prevedení kameňa a dreva, ponúka okrem top kuchyne aj prekrásny výhľad na Západne a Vysoké Tatry, Liptovskú kotlinu a hladinu Liptovskej Mary.

 

Vojto Artz (1970) – šéfkuchár spoločnosti Metro Cash & Carry Slovakia, s.r.o, pôsobil 5 rokov ako šéfkuchár Hotela Tri Studničky**** v Demänovskej Doline, je známy z televíznych relácii a aj vďaka svojim knihám o varení. Je absolventom Yves Thuries Culinary Academy a držiteľom prestížnych ocenení v gastronomických službách. Jeho najväčšou prednosťou je obrovská láska k vareniu a kulinárske umenie na tanieri. Venuje sa molekulárnej kuchyni a live cooking show. Varil takmer pre všetky osobnosti kultúrneho, politického či športového života na Slovensku a v Českej republike.

Prosím čakajte